Ny OK sejler


Prøv en OK-jolle…

Den bedste måde at demonstrere OK-jollens fortræffeligheder til nye potentielle OK-sejlere er såre simpel! Få den potentielle sejler til at prøve en jolle … - og OK-jollefeltet er blevet en sejler ”rigere”. Det er en generelt anerkendt holdning, at jollen i vid udstrækning sælger sig selv, når først en sejler har haft sin debut på vandet. OK-jollen er ganske enkelt en uudtømmelig kilde af sejlerglæde…

Og, derfor er beskeden til potentielle sejlere klar: Prøv!

Pas på – Du bliver bidt af det!

Så, med andre ord, så kommer her en advarsel! Hvis du ikke har lyst til at blive ”bidt” af inspirerende jollesejlads i landets største (og stadig hastigt voksende) flåde af kapsejlads-joller for seniorer … - så er det nok bedst, at du allerede nu beslutter dig for ikke at prøve en OK-jolle!

Men - skulle du derimod have lyst til at opleve hvordan velfungerende kapsejladser og et bredt socialt klubliv kan gå op i en højere enhed, så gælder det bare om at komme i gang!

I den følgende tekst kan du læse lidt mere om, hvordan du nemt kan komme til at prøve en OK-jolle!

Lånejoller

Som beskrevet i den ovenstående tekst, så er der en god chance for, at prøveturen er det der skal til, for at få dig med på vandet. Og, lige netop en tur i en lånejolle, har OK-jolleklubben har gjort nem for dig!… Din prøvetur er nemlig (stort set) allerede arrangeret, og du er allerede nu tæt på tur i en klubjolle.

OK-jolleklubben har 3 lånejoller, som er placeret strategiske steder rundt i landet. Udgangspunktet er, at der står er en lånejolle placeret i sejlklubber på begge sider af Lillebælt og Storebælt, og at de står i de sejlklubber, der pt. oplever en opblomstring i antallet af sejlere. Hold øje med jollernes placering på Fleet-oversigten, hvor vi vil forsøge at holde informationerne opdaterede, mht. jollernes placering (FLEETS).

Hvordan gør jeg?

Tag kontakt til OK-ambassadøren i den nærmeste sejlklub, hvor der står en lånejolle, og aftal med ambassadøren, at du skal en tur med på vandet. I samråd med ambassadøren kan du få klarhed over centrale spørgsmål som f.eks.: hvilken dato klubjollen kan prøves, hvilken påklædning der kræves og hvilken vindstyrke der er passende for din første tur i jollen osv. Ambassadøren vil også kunne være behjælpelig, hvis du har yderligere spørgsmål vedr. OK-jollen, påklædning eller andre detaljer?

Men… Jeg bor langt fra en klubjolle - er det så helt umuligt at prøve en jolle?

Standardsvaret er: Absolut nej! Men, organiseringen er her en lille smule mere omstændelig end med klubjollerne. Det er ikke alle sejlere, der har lyst til at låne deres jolle ud til fremmede, men du vil også kunne finde sejlere hvor det bestemt ikke er et problem.

Opfordringen her er, at du også her kan spørge den lokale OK-ambassadør, om han kan hjælpe dig med at arrangere en lånejolle! Ring eller skriv til din lokale ambassadør. Der er en forholdsvis god chance for, at han kan hjælpe dig med at få en tur i en lånt jolle!

Hvordan siger jeg ”tak for turen?”

Det er god kutyme i OK-feltet, at man lige snakker dagens strabadser igennem, efter endt sejlads. Og, i den forbindelse går snakken rigtig godt over en mole-pilsner. Hvis du gerne vil sige pænt tak for turen, så vil det givetvis blive modtaget overordentligt positivt, hvis du har en kølig pilsner med til, når ”drengene på vandet” er tilbage i havnen.

OK-sejlads er en konkurrence-sport, men har også en meget bred social vinkel. Det er ikke så meget der skal til, og erfaringen viser at ”en kølig” efter en sejlads har meget høj prioritet. Spørg den lokale ambassadør hvor mange sejlere han gætter på der kommer med på dagen, og tag et par ekstra mole-pilsnere med som gardering.

Så er du allerede ”inkluderet i flokken” efter din første tur! 😉

… men pas på! Du bliver helt sikkert bidt af det!

Thomas Kvist
Herslev Stand Sejlklub
D. 17/4-2018