Ny OK sejler


Klubjoller i Dansk OK Jolle Klub

Vi har i Dansk OK Jolle Klub (DOJK) 4 klub joller. Nedenstående er en guideline i hvordan disse joller ønskes brugt.

Motivation:

Klub jollernes primære funktion er at hjælpe de danske fleets med at få flere medlemmer.

Bestyrelsen mener:

Bestyrelsens holdning er at for nuværende klubjollerne gør mest gavn i “vækst” fleets, dvs små ny opstartede fleets.

Tovholder:

Når en klubjolle bliver placeret i en fleet, så udvælges der én ansvarlig for klubjollen. Det betyder vedkommende er DOJK’s kontakt person og den som koordinere udlån, samt sørger for at klubjollen bliver benyttet efter hensigten.

Udlåns periode:

Klubjollerne skal hen hvor der er mest brug for dem. Det er vigtigt at fleets som låner en klubjolle forstår dette ! Hvis der er mere brug for klubjollen et andet sted, så bliver den flyttet. Det betyder ikke at den ikke kan komme tilbage igen. I DOJK’s bestyrelse evaluere vi løbende hvor de gør bedst gavn. Hvis den bliver brugt for lidt, så bør tovholderen informere DOJK, så der er en mulighed for andre kan få glæde af den. Når klubjollerne flyttes rundt forventes det at fleets hjælper til med transporten.

Klubjolle standard:

Det er DOJK’s hensigt at have klubjoller af relativ god standard. Man skal ikke nødvendigvis kunne vinde et DM med en klubjolle, men den skal være “up to date” og velholdt.

Vedligehold:

Det pålægger den fleet som klubjollen er udlånt til, at sørge for at grejet er vedligeholdt. Skal noget skiftes, så kontakter tovholder DOJK og sørger for at det bliver fixet. Grejet på klubjollerne skal man altid kunne stole på er i orden og sikkert at anvende.

Forsikring:

Klubjollerne er forsikret af DOJK .

Sikkerhed:

Sikkerhed kommer før alt andet. Det er pålægger tovholderen at bedømme om det er forsvarligt at et OK prospekt tager ud i klub jollen. Passer vindstyrke til hans/hendes evner ? Er han/hun klædt ordentligt på ? Bærer han/hun tilstrækkelig redningsvest ? Er det nødvendig med følgebåd ? osv. Hvis der er tvivl om disse spørgsmål, så er det bedre at finde en anden dag. Husk at vi “sælger” gode oplevelser.

Stævner:

Er der nye OK “prospekts”, som gerne vil låne klub jollen til et stævne i DOJK’s regi, så er det også muligt, såfremt at den pågældende sejler har et passende niveau. DOJK giver ydermere dispensation til at stille op til ét stævne uden at være medlem af DOJK.

Pris:

Det er altid gratis at låne klub jollerne.
Af Bo Jensen
Middelfart Sejlklub
D. 10/4-2019