OK-Jolle Historie


Den dansk VM triumf 1974

Første gang han vandt en serie var han verdensmester.


Hvidovre-sejleren Torben Andrup's verdensmesterskab kom som en virkelig overraskelse - selv i de snævreste kredse i OK-klassen. Hvor mærkeligt det end kan lyde, kan man på ingen af de officielle resultatlister finde Torben Andrup som vinder af en større sejladsserie. Det tætteste, han har været, var ved OK-Cup i Skælskør sidste år, hvor han fik en 2. plads.
Ellers havde han i 73: Nr. 3 ved DM og nr. 12 ved VM. I 72 var Torben Andrup's resultater yderst beskedne med nr. 58 ved VM 72 og nr. 15 ved VM 73. Men hvad er grunden til, at han fra beskedne placeringer pludselig når frem til at blive verdens bedste?

Materiel - Træning
To ting lægger man mærke til ved Torben Andrup: Stor trningsflid og indarbejdning af nyt materiel. Gennem lang tid har OK-sejlerne i Hvidovre hørt til den hårde kerne i klassen. Både sommer og vinter har de været meget flittige med træningen, så de nærmest har nået højderne, fra dengang Ib Ussing og Poul Richard Høj Jensen havde daglig træning i Hvidovre. Den 23-årige Torben Andrup har fra sit job (John Mast i Greve) kunnet få den fornødne frihed til både træning og stævner. Selv om Torben Andrup givet har den træningsmæssige side i orden, vil det store resultat næppe komme, før materiellet er helt i orden.
I 1973 begyndte han at indarbejde en række nye ting i sin båd. Det vigtigste var, at han begyndte at køre kombinationen af sejl/ mast fra henholdsvis Hamlet i Helsingør og Kjølhede i Vejle. Princippet i dem er, at de krummer kraftig agterud på det nederste stykke. På det øverste stykke er de næsten lige. Dertil kommer, at de er kraftige på midten og slanke i toppen, så de først falder mod læ i toppen. Princippeme er de samme, som man har arbejdet sig frem til i Finnklassen.


Kommentarer til historien kan tilføjes her