OK-Jolle Historie


Jollestævne og kapsejlads Hveen rundt

Hellerup Sejlklub D. 26-27/8-1967
Kilde: Sejl og Motor

Kommentarer


Svend 112
Rolf Svømmekær (ja man skulle tro han havde købt navnet da han begyndte i OK'en!) var DM i optimist og skiftede til OK da han blev for gammel tii Optien. Han kom aldrig helt til tops i OK 'en , men er alligevel bemærkelsesværdig, da han er eneste dansker der har deltaget i de dengang berømmelse sejladser i Cains, i det nordøstlige Australien (barriere Reef). Under overskriften "fun in the Sun" arrangerede Cains Sejlklub distancesejladser i OK. man sejlede ud til en lille Å, Green Island, en tur på vel 30 sømil, og hjem den følgende dag. Bidende solskin hele vejen, så et godt lag creme var et must. Fra 1965 inviterede man den regerende VM med kvit og frit, andre fik et tilskud til rejsen. Vi der have vundet VM årene før var grønne af misundelse. Rolf tog derned, jeg tror i 1967, og havde en oplevelse for livet. Desværre blev den økonomiske belastning efterhånden for stor for den ret lille by, og sejladserne ophørte. I øvrigt deltog Axel Damgård, der boede i USA, også en enkelt gang.
8. marts 2014 - 11:26

Kommentarer


Da jeg først kunne få bygget/købt min optimistjolle efter min konfirmation ( hvorfra pengene kom til købet af optimistjollesættet ), blev min tid i optimistjollen desværre kun 2 år pga. min størrelse.
Men i alle de kapsejladser, hvor Rolf Svømmekær deltog, har jeg aldrig tabt til ham - men mine turneringsmuligheder var begrænset, idet jeg ikke havde nogen til at fragte min optimistjolle rundt.
Jeg vandt stort set alle turneringer, som blev afholdt i Køge Bugt - jeg var fra Brøndby Strands Sejlklub.
Jeg betragter derfor mig selv som Danmarks bedste optimistjollesejler i årene 1960/61.
Venlig hilsen,
Kurt Ivan Rømer
13. februar 2023 - 20:21Kommentarer til historien kan tilføjes her