OK-Jolle Historie


Tre dobbelt triumf for Hvidovre Sejlklub

Ib Ussing Andersen vandt DM i OK-jolle 1967 med klubkammeraterne og brødrene Poul og Frank Høj Jensen på de næste pladser.
Kilde: Sejl og Motor

Kommentarer


Svend 112
Dette DM er af nogen kaldt Svanedøden (dog ikke opkaldt efter balletten Svanesøen). Der var ikke mange penge mellem hænderne på de fleste OK sejlere, så en gruppes af sejlere manglede noget at spise. Uden for lå en kæmpe svaneflok som måtte lægge krop til en middag til nogle sultne OK sejlere. De smagte i øvrigt ganske fortrinligt - siges det! Et kuriosum vedr. Præmieuddelingen. Bandholm havn, hvor sejladserne foregik var ejet af Grev Knuth. Han var selvsagt inviteret med til præmieuddelingen. Som formand for OK klubben var det i mit lod at holde takketalen, hvor jeg også takkede greven for det dejlige sted, det gode vejr, den flotte havn, og de flotte svaneflokke i bugten - jeg holdt en kunstpause her, medens latteren rullede (greven spurgte de omkringsiddende, hvorfor det var morsomt? Det var der selvfølgelig ingen der forstod!!) Da latteren var ved at forstumme, rejste Poul Richard sig op og råbte "der mange da to"!! (svaner). Nu ville latteren slet ingen ende tage, og den stakkels Greve blev mere og mere forvirret, da han jo ikke fattede noget af morskaben. Ja, godt nok gik vi også til den i sejladserne den gang, men vi havde det samtidigt hyleskægt!!!
25. februar 2014 - 11:39

Kommentarer


Svend 112
Lige een kommentar mere. Man kan se, at Hans Fogh blev no. 4. Det var første gang, at Hans stillede op i OK JOLLE, og han var også med i DM 1968, hvor han også var i toppen. Hans startede i Piratjolle med en 2. Plads i DM 1957 som bedste resultat. Han købte en Flying Dutchman 1958 og blev udtaget til olympiaden i 1960, hvor han overraskende fik sølv (med Ole Gunnar Petersen som gast). Hans var op gennem 60'erne en af de førende Jollesejlere, og samtidig sejlmager hos Elvstrøm, der også blev hans sejler læremester. De vandt sammen VM i Flying Duchman i Florida i 1962. I 1961 blev han no. 2 i Finn Gold Cup. Han emigrerede til Canada, hvor han vand en bronze i Soling ved OL, en del år senere. Op gennem 60'erne sejlede Hans også 505 og vandt flere DM's en enkelt med lutter førstepladser.
8. marts 2014 - 18:22Kommentarer til historien kan tilføjes her