OK-Jolle Historie


OK-glasfiberjolle tillades til VM i Roskilde

Kilde: Sejl og Motor

Kommentarer


Svend 112
Prøv lige at se nummeret på den udstillede OK jolle. Den har no.1006. Man havde ikke personlige numre dengang, og forklaringen på dette høje nummer kan findes på andre af "historiesiderne". Som man kan se, var der stor modstand mod glasfiberjollen, da den kom frem. Særligt i Jylland. Man fandt så på den ret besynderlige regel, at glasfiberjollerne skulle starte med no. 1000 og tælle op derfra. Hvis der overhovedet var nogen logik i dette, var det nok, at man så nemmere kunne identificere disse "gøgeunger". Dengang var det Dansk Sejlunion, som havde retten til OK tegningerne, så de bestemte reglerne. Denne bizarre regel blev opgivet efter et par år.
11. marts 2014 - 20:44

Kommentarer


Hej Svend, og tak, det er super lækkert, at der er sejlere, der stadig kan huske de "spøjse" genvordigheder, som OKen har været igennem i hele sin udvikling. Der kommer også en dag, hvor man trækker på smilebåndet, når man ser på debatten nu til dags.
12. marts 2014 - 10:02

Kommentarer


Svend 112
Hej Henrik, det er meget fint, at du kan finde de gamle "sejl og motor" frem. Prøv lige at se OK standen foroven. Der står forrest et maleri af OK 168 som vandt DM i 1960 og 61 med henholdsvis Henning Wind og Gunnar Dahlgård som rorsmand. Det er malet efter et meget flot foto som vistnok Paul Elvstrøm tog ud for Hellerup i et hårdtvejsstævne. Billedet kan ses i bogen "completely OK" som Robert Deaves har redigeret. Det kunne være sjovt at vide, hvor det er havnet. Er der mon nogen der ved det??
12. marts 2014 - 11:29



Kommentarer til historien kan tilføjes her