OK-Jolle Historie


VM 1965 Hayling Island, EnglandFørste sejlads VM 1965 på Hayling Island.

P.g.a hård vind blev de to første sejladser sejlet på floden ved Chichester Habour, med start på læns.
Det gav anledning til voldsom kritik. Billedet er taget netop, da den engelske jolle der ligger lige før mig (533) brækker masten.

Jollen bag ham er Poul Richard Høj Jensen ( dobbelt OL guld i Soling). I øvrigt var det første gang at de fleste af os blev stillet overfor at skulle "signe ind/ud" det koste flere af os en DSQ for glemsomhed!?

Stævnet blev enden på dansk dominans, da Göran Anderson fra Marstrand vandt både dette stævne og det følgende i 1966.

Vi kendte ikke Göran og blev nærmest "taget på sengen". Men det viste sig, at han var svensk deltager i Finn i OL 1960, og vice europamester i Finn i 1961 - så han var ingen amatør!! I øvrigt var det også begyndelsen på tæt samarbejde mellem sejlmager og mastebygger, idet Görans sejlmageri, Marinex, samarbejdede meget tæt med en bådebygger i Marstrand.

Man købte således mast og sejl sammen, og de var trimmet til optimal fart. Med den kombination kunne man godt lade "høvlen" blive hjemme!! Kjølhede fortsatte denne udvikling sidst i 1960'erne og først i 1970'erne sammen med Hamlet Sejl (Henning Scachtschabels hedengangne sejlmageri).

Sjovt nok at forestille sig, at situationen grundlæggende var den samme som nu, hvor man heller ikke filer på kulmasterne!!
Kommentarer til historien kan tilføjes her