OK-Jolle Historie


DM Horsens 1962

Lidt om "korrekt" sejl beklædningen dengang.

Billedet er af undertegnede ved DM I Horsens 1962. Det blev sejlet i 5 sejladser med over 10 sek/m og een letvejrs sejlads. Som man kan se har jeg to par træningsbukser på , samt 6 trøjer. De to yderste er godt brugte hvor jeg har indsyet 4 cm tykt filt, der er godt vandsugende. Under dette 4 tyndere trøjer, hvor af mindst en er af vandafvisende uld. Faldt man i vandet blev man gennemblødt, men under sejlads var man kun gennemblødt på ben, i skødet og på maven. På resten af kroppen fungerede trøjerne som et stråtag, hvor vandet løb af inden det nåede kroppen. Vægt af hele molevitten 20-30 kg. Forsvandt vinden ville vægten falde ret hurtigt, så det var jo meget smart.
I øvrigt var resultaterne:
No. 2 Henning Schachtschabel HAS (VM 1964)
No. 3 Erik Bak, Ålborg
No. 4 Georg Lok, Frem (Georg deltog også i Pirat DM ugen efter sammen med sin bror Willy, de vandt i et udpræget letlufts stævne)
No. 5 Bjørn Eduard (vinder 1957 og 59. No. 3 i 1958, 1960)
Stævnet markerede også en overgang, hvor de der var med fra begyndelsen gled bagud på resultatlisterne. Bortset fra Hennings VM i 1964 var der helt ny navne der kom frem i resten af 60'erne, Brødrene Høj-Jensen, Ib Ussing, Bent Jørgensen, Steen Kjølhede, Lind m.fl. Jeg begyndte at læse og faldt også bagud, dernæst endnu en "bommert", jeg blev gift osv. Blot en bekræftelse på det gamle ordsprog: "hvis din mor og far ikke interesserer sig for sejlsport, er det bad luck! Hvis din kone og sviger far ikke gør det, er det dumhed". Spørg blot Stefan- han er ikke så dum!!


Kommentarer til historien kan tilføjes her