OK-Jolle Historie


Verdensmester duel på OK-jolle

Danmarksmesterskaber for OK-joller i Århus blev en kamp mellem verdensmesteren Jørgen Lindhardtsen og eksverdensmesteren Poul Kirketerp.
Kirketerp trak det længste strå i duellen og vandt sit 3. DM i OK-jolle.

Kampen om det 21. danske mesterskab i OK-jolle blev afgjort på Århus Bugten i frisk til hård vind, og med Århus Yachtklub som arrangør.
Selve mesterskabet blev et internt opgør mellem klassens 2 topsejlere gennem flere år, Poul Kirketerp og Jørgen Lindhardtsen. Her måtte verdensmesteren Jørgen Lindhardtsen se sig besejret. Forud var imidlertid gået 5 spændende sejladser hvor de hver især havde vundet en sejlads med flere minutters forspring. I de andre sejladser udkæmpede de en sand verdensmesterduel foran hele feltet.
Inden Poul Kirketerp havde DM-medaljen hel og ubeskåret hjemme gik dog en lang spændingsfyldt ventetid før det blev afgjort at sidste sejlads ikke ville blive startet.
Hen mod slutningen af 5. sejlads kulede det kraftigt op i en byge, og de fleste deltagere stak stævnen modhavn umiddelbart efter at være kommet i mål. Deriblandt Poul Kirketerp der følte sig helt udmattet efter en nat med feber og en kæntring på banen.
På banen blev 7 joller som ventede på start. I den kraftige vind skulle Jørgen Lindhardtsen være helt sikker på en sejr, og det ville sætte ham helt lige med Poul Kirketerp, både pointsmæssigt og placeringsmæssigt.
Da bygen trak over var der god kraftig sejlluft på ca. 12 m/sek., men kæntrede både optog ledsagebådene og mærkebåden, så starten trak ud. Inden den kom i gang kulede det så meget op igen at sejladsen måtte opgives. Det var et svært dilemma overdommer Børge Dammann derved blev sat i, da annullering betød en sejr til hans klubkammerat. Hans afgørelse var imidlertid helt kompetent, og alle var enige i den.


Kommentarer til historien kan tilføjes her