OK-Jolle Historie


Lind vinder igen

Af Bjørn Westergaard
Kilde: Sejl og Motor

I en meget spændende afslutning havde Stig Westergaard, Peter Brøgger og Jørgen Lindhartsen alle chancen for at vinde OK-DM.

Med en førsteplads i sidste sejlads klarede Lind selv ærterne, og vandt således sit andet OK-DM. Det første halede han hjem allerede i 1978!

Selve stævnet, der havde udenlandske deltagere fra Sverige, V-Tyskland og Australien vandtes dog ikke af den danske mester.

Den nybagte VM-sølvvinder, Reemt Reerntsma viste, at den placering ikke var vundet i lotteriet. Med en fjerdeplads i sidste sejlads kunne han som den første nogensinde sikre sig den gule førertrøje. Denne trøje gives hver dag til sejleren, der fører DM-stævnet.

Peter Brøgger der sluttede som næstbedste dansker var eneste rødhvide der havde fornøjelsen af at bære den trøje. Peter førte efter 4 sejladser. Men sidste-dagen er utvivlsomt en af de dage Peter forsøger at glemme! På trods af de to sidste klyde-sejladser kunne han dog slutte som 3.

Den nybagte nordiske mester og dobbelte danske mester, Stig Westergaard fik aldrig rigtig gang i skuden. Undtagelsen var dog fjerde sejlads, som han vandt med hele to minutters forspring. Sammenlagt rakte det til en fjerdeplads.


Kommentarer til historien kan tilføjes her