OK-Jolle Historie


Poul Kirketerp gav opvisning

Kilde: Sejl og Motor

31. maj og 1. juni afviklede Hvidovre Sejlklub Suset en nyindstiftet Cup: Triton Cup, opkaldt efter sponsoren Triton Marine Service, V. der ikke alene har hjulpet klubben med denne Cup, men også med trailere til klubbens unge jollesejlere, når de skal på langfart. Triton Cup er udsat i OK, Laser og Europe-joller, og Cup'en er ens for de tre klasser. Der er ikke tale om en vandrepræmie; så vinderne har derfor mulighed for at beholde de pokaler, de vandt i år.
Og hvem vandt så?
I OK-jolle kom Poul Kirketerp til København fra sin jyske hjemstavn og viste, hvordan man sejler OK-jolle både i mellemluft og i hårdtvejr, der prægede søndagens eneste sejlads.
Poul vandt helt overlegent med tre 1.-pladser - usædvanligt i OK-klassens A

Resultater
OK:
1. Poul Kirketerp, Århus (1-1-1) 0 points.
2. Eivind Bergholt, Sønderborg (14-2-2) 26 points.
3. Frank Hansen, Hvidovre (3-4-13.) 32,7 points.
4. Sven Lehn, Hvidovre (6-8-4) 33,7 points.
5. Claus Rohr, Hvidovre (442-5) 36 points.

September 1980, DM for OK: Kirkenterp stadig suveræn
Denne utrolige jollesejler fra Århus har gjort det igen. Hele året har han stort set ikke tabt nogen sejlads overhovedet, og dette princip fulgte han op under årets DM, der blev afholdt i Rørvig med Rørvig Sejlklub som værter. Det blev et meget vellykket stævne for de 54 startende sejlere. Der blev budt på vind lige fra 14 m/sek og ned til 2-3 m/ sek.
Til DM kom ikke alene danskere. 13 tyskere, 10 svenskere, en franskmand, en australier, en finne og en new zealænder fandt også vej til Rørvig. Det var iøvrigt den kendte OK-sejler Svend Lehn, der fik franskmanden og new zealænderen med til DM, idet han havde mødt dem nede i Europa og inviterede dem med. Helt tilfældigt var det nu nok ikke, for årets VM skal sejles lidt senere på året, og det ligger i Marstrand.

Omstarter
På andendagen var det meget flovt vejr, og der skulle ikke mindre end 6 omstarter til før feltet kunne sendes afsted. Man måtte i øvrigt ved denne lejlighed indføre en meget hård regel, idet man diskvalificerede, hvis sejlerne var over linien fra klarsignal til startskud. Det gik udover flere blandt andet den meget stærke tyske sejler Peter Wrede, der besatte en endelig 3. plads.

Fik havari
Om Poul Kirketerp kan der siges, at han sejlede som en mester. Han vandt 4 sejladser og blev nummer 5 i en enkelt af de i
alt 5 sejladser. Den 5.-plads fik han efter et havari ved bundmærket, hvor et bomnedhal sprang. Han havde ellers ligget klart foran hele vejen. Det er i øvrigt påfaldende at se Poul i en jolle. Tit og ofte er det en meget gammel og træt jolle han sejler, men det er jo ikke alt guld, der glimrer, og den lidt halvgamle jolle Poul sejler, er i hvert fald fartmæssig helt med. Lidt værre var det den gang Poul Kirketerp skulle forsøge sig i F D, og købte en meget gammel jolle. Han hævdede dengang, at det var fordi, han gerne ville sejle søndagstur i FD. Den blev i alle fald aldrig en topbåd, måske i Århus, men ikke i resten af Europa.

Resultater
1. og Danmarksmester 19.80: Poul Kirketerp, Århus, 0 points.
2. lngvar Bengtsson, Sverige, 26,7 points.
3. Peter Wrede, Tyskland, 30,7 points.
4. Eivind Bergholt, Sønderborg, 42,4 points.
5. Per Bogø, Fredericia. 45,7 points.
6. R. P Reemsma, Tyskland, 49 points.
7. S. Jatenson, Sverige. 55,7 points.


Kommentarer til historien kan tilføjes her