OK-Jolle Historie


To verdensmester i hård kamp

Kilde: Sejl og Motor

Med Århus Yachtklub som arrangør lykkes det at få gennemført årets DM af OK-joller. Allerede fra starten var der lagt op til et hårdt opgør mellem den tidligere verdensmester Poul Kirketerp fra Århus og den regerende verdensmester Jørgen Lindhardtsen. Efter de første to sejladser blev det da' også disse to, der klart skilte sig ud i det store felt på 30 joller. Efter de tre første sejladser havde Poul Kirketerp (1 - 1 - 2) mod Jørgen Lindhardtsens (2 - 2 - 1). Samtidig stod det også klart, at der under så skrappe betingelser kun var en mulighed for vinde DM: Det var simpelthen 1.-pladser - 2.-pladser var for lidt.
Allerede i næste sejlads mistede Jørgen Lindhardtsen fodfæstet ved at blive nr. 6, mens Poul Kirketerp sejlede endnu en førsteplads hjem. Det hjalp ikke, at Jørgen Lindhardtsen i sidste sejlads igen blev nr. 1, Poul Kirketerp kunne blot smide sin 4. plads i samme sejlads væk.

Som noget helt usædvanligt så man en pige i den helt mandsdominerede OK-jolle. Det var Hanne Risvang fra Århus, der efter en række vanskeligheder placerede sig som nr. 28.


Resultater
1. og Danmarksmester 1978: Poul Kirketerp. Århus.
2. Jørgen Lindhardtsen. Hvidovre.
3. Svend Lehn. Århus.
4. Torben Andrup. Hvidovre.
5. Peter Brøgger. Århus.


Kommentarer til historien kan tilføjes her