OK-Jolle Historie


Ingen Danmarksmester i OK

Kilde: Micael Jensen, Sejl og Motor

Desværre kunne man ikke i Dragør Sejlklub gøre meget ved vinden under DM i OK. der blev afholdt fra den 27. til 30. juli. Kun tre sejladser blev afholdt. og eftersom der kræves fire. måtte man i hast arrangere et nyt stævne i Århus i slutningen af september for at få kåret årets danmarksmester.
Der er sikkert flere. der er kede af at afgørelsen ikke faldt i Dragør. Poul Kirketerp. der ikke har deltaget i nogen internationale sejladser for OK i år. vandt klart med to første- og en anden plads.
Svend Lehn fra Hvidovre blev nummer to. mens den nykårede verdensmester Jørgen Lindhartsen først kom på 4.-pladsen. Han siger selv, at han har problemer med farten i meget let vejr.
Nummer tre i sejladserne blev meget overraskende Peter Nielsen fra Roskilde. der sejler i en jolle. han har købt af Per Kjærgård. bedre kendt som Peter Due`s gast i Tornado`en. Han er udpræget letvejrssejler. men på trods af at han er ny i klassen i år, har han allerede formået at gøre sig pænt gældende.
Stævnet var lagt til rette af Kesch Borch og Lars Juel Christensen. og det var to meget unge dommere med kun 24 og 19 år på bagen. Man må sige. at de klarede opgaven fint, og det var meget kedeligt for dem, at deres store arbejde ikke mundede ud i et afviklet mesterskab. Der er imidlertid ingen tvivl om, at de begge kommer igen på dommerskibet, for energien - modsat flere ældre sejlere i klubben - fejler intet.


Kommentarer til historien kan tilføjes her