OK-Jolle Historie


Verdensmester efter 15 år i Ok-jolllen

Endelig lykkedes det for Jørgen Lindhardtsen at erobre verdensmestertitlen i OK-jolle efter 15 år i klassen og deltagelse i VM'er siden 1968. Tidligere har han vundet VM-guld i Soling i 1973 -som mandskab.
Kilde: Dan Ibsen, Sejl og Motor

Årets verdensmesterskab afholdtes i Medemblik, Holland, og det var niende gang, at Jørgen Lindhardtsen deltog i et OK-jolle-verdensmesterskab. To gange tidligere har han været utrolig tæt på VM-sejren - dels i 1973, hvor han lå til at vinde, men fik en bom i hovedet i sidste sejlads, og dels i 1974, hvor han kun var 0,7 point efter danskeren Torben Andrup på førstepladsen. Men denne gang lykkedes det endelig.

To joller
Gennem mange år har Jørgen Lindhardtsen sejlet i både Finn- og OK-jolle. Resultaterne internationalt har altid været bedst i OK-jollen. I Finn-jollen har han dog opnået at repræsentere Danmark ved OL i Canada.
Vægtmæssigt passer han bedst til OK-jollen med sine cirka 82 kg og er faktisk for let til Finn-jolle, hvor man gerne må veje 90-100 kg. Men alligevel kan han være med oppe i den bedste fjerdedel af den internationale elite - senest i juni måned blev det til en tolvte-plads i et felt på 98 Finn-joller i Kieler-Ugen.
I OK-klassen har Danmark gennem flere år været blandt de dominerende nationer. l de sidste 5 år har danskere vundet 4 af VM'erne: Torben Andrup i 1974 og Poul Kirketerp i 1975 og 1976. Og altså nu i år Jørgen Lindhardtsen.

OL 1980?
Jørgen Lindhardtsen fortsætter i begge joller, men vil gennem de næste år satse mest på Finn-jollen med henblik på OL i Rusland 1980.
Men Jørgen Lindhardtsen får nu yderligere en konkurrent til denne plads, idet Laser-sejleren Lasse Hjortnæs har købt sig en Finn-jolle. Lasse Hjortnæs internationale debut i Finn-jollen bliver ved For-OL i Tallinn her i august.
I første omgang bliver Jørgen Lindhardtsen læremester for den 17-årige Lasse Hjortnæs, men der er håb om, at deres fælles træning fremover kan hæve danskernes internationale standard. De eneste danskere, som hidtil har kunnet gøre sig gældende i Finn-jollen har været Paul Elvstrøm og W Henning Wind.

Kommentarer


Svend 112
Lige een kommentar. Udover Paul Elvstrøm og Henning Wind som gode Finnsejlere bør man også nævne Børge schwartz og Hans Fogh. Begge har en stribe toplaceringer i Finn. Børge var stærkt sejlende i 50'erne og vandt bl.a. Et nordisk mesterskab og var altid med blandt de 10 første i de vigtige sejladser. Hans blev no. 2 i gold cup 1961 og no. 5 i 1962 ( lige efter Henning).
7. juni 2014 - 14:50Kommentarer til historien kan tilføjes her