OK-Jolle Historie


Jørgen Lindhartsen suveræn vinder

Jørgen Lindhartsen tog godt for sig i Kerteminde.
Foto: Per Heegård
Ref: Michael Jensen


Kerteminde Sejlklubs KS Open med 235 deltagende joller blev en stor sportslig succes.
Stævnet var på forhånd sikret en god deltagelse ved, at 6 af de 7 udskrevne jolleklasser havde udråbt sejladserne som udtagelsessejladser til EM, VM og NM. Der var til stævnet udlagt to baner i Kertemindebugten banen for en-mandsjoller lå længst inde.
Der sejlede OK-joller, Europe-joller, Laser og Laser M (begynderjolle).
Den absolut mest suveræne på denne bane var Hvidovre-sejleren Jørgen Lindhartsen, der i OK-jolle sejlede sejren hjem med 5 sikre førstepladser. Nummer to blev Torben Andrup, ligeledes fra Hvidovre.
Europe-jollerne havde med 81 startende både stævnets største felt. Som sædvanlig var skovserne stærkt sejlende. øverst på skamlen kom Kim Christensen med vinderen fra Europe Spring Cup, Svend Erik Molbech på andenpladsen. Nummer 3 blev lidt overraskende den lokalkendte sejler Jørgen Holm fra Kerteminde.
Europe-jollestarterne prægedes i øvrigt af de mange nye optimistfolk, der var kommet op i den større jolle, idet der måtte ikke mindre end tre omstarter til, før feltet kunne sendes af sted om lørdagen. To sejlere måtte endda diskvalificeres efter at have overtrådt den strenge 1 minuts regel.
Laser M 1
Som en af de første klubber i landet inviterede Kerteminde Sejlklub til stævne for Laser M-jolle. Laser M er i lighed med for
eksempel Trapez Mini et forsøg på at lave en juniorrig på det samme skrog som den rigtige Laser, og det skal blive interessant at se, om denne klasse kan få succes. Eftersom der kun startede 4 både i denne sejlads, må man nok stadig betegne klassen som en begynderklasse på mere end en måde.
I den rigtige Laser-klasse var der væsentlig mere krig på kniven. Jollen har igennem de senere år udviklet sig til alle tiders båd for virkelige topsejlere.
Den helt ens udrustning af bådene har givet en meget lige konkurrence. Vinder af sejladsen blev Anders Myralf, der nu har
vundet de sidste tre sejladsserier i træk. Lasse Hjortnæs besatte andenpladsen, og Lars Kjær fra Hellerup blev nummer tre. At konkurrencen er hård, ses af, at den ellers meget konkurrencedygtige tandlæge Svend Carlsen sluttede som nummer 6.

Resultater:
5 sejladser på to baner med 7 - 10 sek/m om lørdagen og 12 - 14 sek/m om søndagen fra NØ. Grov sø.
OK-joller:
l. Jørgen Lindhartsen, Hvidovre, 0
2. Torben Andrup, Hvidovre, 17,4
3. Claus Rohr, Hvidovre, 22.4

Europe-joller:
1. Kim Christensen, Skovshoved, 8,7
2. Svend Erik Molbech, Skovshoved, 15,7
3. Jørgen Holm, Kerteminde, 24

Laser:
1. Anders Myralf, Hellerup, 21,4
2. Lasse Hjortnæs, KDY, 27,7
3. Lars Kjær, Hellerup. 34,0


Kommentarer til historien kan tilføjes her