OK-Jolle Historie


Poul Kirketerp hyldet i Århus

Poul Kirketerp - største idrætspræstation i århus
Kilde: Sophus, Sejl og Motor


århus by har to vandrepokaler, der hvert år uddeles til henholdsvis det bysbarn, som har udøvet den største idrætspræstation, og til et ungt, stort talent. I år gik begge pokaler i vandet.
Hvor stor interesse det jyske boksepublikum har i sejlsport, ved vi ikke, men der blev i hvert fald klappet højt da verdensmesteren i OK-jolle-sejlads 1975, Poul Kirketerp, ved de Jyske Boksemesterskaber fik overrakt Boye-pokalen for byens største idrætspræstation.
Århus' skatteborgere beskænker hvert år sine Danmarksmestre ved et gilde på byens rådhus. Også her blev Poul Kirketerp fremhævet for sit VM samt sine to danske mesterskaber i henholdsvis OK- og Finn-jolle.
Talentbelønningen - Mister-pokalen - til- faldt dog svømmepigen Susanne Nielson, som er udtaget til olympiaden. Det sidste venter vi stadig Poul skal få sig taget sammen til at blive.
Af de 65 århusianske Danmarksmestre (Skovbakkens samlede atletikhold tæller godt i en sådan opgørelse) var der seks fra sejlsporten, nemlig Lars Buus Larsen, Kjeld Jørgensen og Lars Jenseni KDY 15 kvm, og l Per Krarup og Lars Nielsen i Piratjolle, samt, som nævnt, Poul Kirketerp.


Kommentarer til historien kan tilføjes her