ok logo

Din Mening


Okjolle klubbens debat side, her kan du give din mening til kende:

Navn: Peter Thybo DEN14
Hej Bo.
Tak for din respons.

Jeg er helt på det rene med, at stævner indenfor landets grænser har prioritet, men jeg ikke kan se, at flere stævner af mesterskabs- og international karakter gør nogen forskel i antallet af deltagere ved de nationale stævner, tvært i mod, vil vores engagement i udenlandske stævner tiltrække udenlandske deltagere igen. En øl til dig hvis du kan bevise det modsatte-

Der vil altid være de sejlere, der af mange årsager kun ønsker/kun kan deltage i nationale stævner inden for en kort rækkevidde. Men det skal dog ikke hindre andre i at tage til mesterskaber og stævner i udlandet.

At sejle OK-jolle er pr. definition kapsejlads, hvilket betyder at sejle om kap og dermed komme først. Det hersker der vel ingen tvivl om. Jeg sejler OK-jolle for det sociale, men så sandelig også for at sejle om kap. Og det er derfor "sjovt" at måle sig på ranglisten, som sæsonnem skrider frem. Det må være derfor vi har en rangliste. Det er vel også det, der driver rigtig mange, uanset man vil være ved det eller ej. Flere stævner på ranglisten vil ikke gøre en forskel (mindske dansk deltagelse i nationale stævner)

I år er der NM i DK. Vi vil bliver meget glade for (set i forhold til din bemærkning om økonomi) at der kommer deltagere fra udlandet og visa-versa. Kik eks. på antallet af deltagere (heraf udlændinge) som deltog i Fåborg og antal af deltagere til VM og EM i år.

Det giver i min option ingen mening med kun danske stævner på ranglisten, og det er forkert eks. forkert at EM i Kiel - som ligger i vores baghave - ikke er på ranglisten. Jeg er dog glad for, du har taget handsken op og vil diskutere det i bestyrelsen-

I yderste konsekvens at udelukke eks. VM i NZ i 2019 kan jeg da godt forstå, men, princippet er forkert og jeg vil stadig forslå at NM, EM, VM og det svenske og tyske mesterskab kommer på ranglisten når stævner gennemføre i Europa.

Håber andre også har en holdning.
Godt nytår til jer alle.
Glæder mig til en ny sæson.
Venlig hilsen DEN14


27. december 2018 - 17:12   

Navn: Bo Jensen DEN 70
Hej Peter,

Først og fremmest tak for konstruktiv feedback på vores rangliste sammensætning.

Lad mig komme med et par af de overvejelser vi gør os i bestyrelsen.

I bestyrelsen har vi lagt vægt på at understøtte de danske klubber som afholder vores stævner, så vi sikrer der kommer flest mulig sejlere til disse stævner. Stævne økonomi er i forvejen et relativ presset emne, hvor vi skal sikre at stævne betalingen bliver på et fornuftigt niveau, samtidig med at vi holder en høj kvalitet og ikke pålægger klubberne en risiko for underskud. Det vægter for os højere end udenlandske stævner. Den danske rangliste er også en dansk rangliste frem for en international. Den internationale rangliste kan jo også være en del af ens målsætning, hvis man hellere vil det :-)

Et andet aspekt med de "store" udenlandske stævner er at de tager ofte en del mere tid at deltage i og kræver flere dage fri fra job. Derved kommer vi også til at skære en del fra, som ikke har tid til dette.

Vi er nød til at lave en afvejning, da ikke alle stævner kan være repræsenteret på ranglisten.

I forhold til årets stævne kalender, så synes vi ikke det giver mening eksempelvis at inkludere VM "down under". Et VM så langt væk vil altid kun have tiltrækning til en lille udvalgt gruppe af DK sejlere og i dette tilfælde gør det nok ikke en forskel om den er på ranglisten eller ej, udover at disse rangliste point bliver for de få.

En ting som kan overvejes er at gøre EM i Kiel til et rangliste stævne, det vil vi overveje i bestyrelsen næste gang vi mødes.

Endnu engang tak for input.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og håber vi snart ses på vandet !

Må jeg foreslå at dem som har vand længsel kommer til Herslev d. 29 og sejler.. Jeg gør i hverttilfælde :-)
24. december 2018 - 15:24   

Navn: Peter Thybo DEN 14
PÅSTAND:
Som dansk OK-jollesejler mener jeg, at vi isolerer os fra de andre lande.

Fint med ranglisten og de danske stævner - som udgangspunkt.

Jeg forstå dog ikke, at alle store mesterskaber DM, NM, EM og VM ikke altid og hvert år er til stede på ranglisten. Det må være de vigtigste at deltage i, også af hensyn til de lande, der bruger mange ressourcer på stævnerne og eks. det forhold, at DK har den største flåde af OK.
Forkert signalgivning at EM og VM ikke er med i år. Hvor er vores opbakning?

Og hvad med vore broderfolks mesterskaber i Tyskland og Sverige?
Tyskland har eks. alle nationale mesterskaber i "nærområdet med" på deres rangliste, og det er en god skik og en åbning for andre lande til at deltage og bakke op. Sidste år var der mildest taget en ringe dansk deltagelse til det svenske og tyske mesterskab, og hvor mange af vore naboer deltog i DM på Ærø?
Disse mesterskaber bør indgå på den danske rangliste, da det vil styrke klasse og det internationale samarbejde.

Ranglisten er alt for "lokal". Det er klart at ikke alle kan deltage i alt, men et bredere spekter og udbud af ranglistesejladser vil alt andet lige skabe større bredde og antal i sejladserne, og det er vel essensen af at holde gang i klassen ud fra både en socialt men også sportsligt indgangsvinkel.

En rangliste kun i vores egen baghave for kun danskere i Danmark er ikke godt nok.

Håber dette indspark kan give flere synspunkter og en konstruktiv debat.

22. december 2018 - 10:41   

Navn: Mogens Johansen DEN 1435
Hej Bo
EM er ikke et rangliste stævne i år.
Det er kun ranglistestævner der bliver vist på forsiden,
for at se alle stævner skal du klikke på stævner i menulinien.
21. december 2018 - 11:45   

Navn: bO DEN 1507
Hvad med dato på EM?
21. december 2018 - 11:29   

Navn: Mogens Johansen DEN 1435
Hej Per Som en af de 17 vil jeg gerne sige tak for 4 fantastiske dage på vandet og på land både til dig, Jørgen Holm og ikke mindst Anne, vi er blevet forkælet udover alle grænser og har nydt hvert sekund.
26. november 2018 - 20:02   

Navn: Per Sørensen DEN 1437
EBELTOFT VIG:

Henover de 2 sidste week-ends, som vi forlængede lidt, til i alt 7 træningsdage, har vi afholdt træning i Ebeltoft, med 19 deltager. Vi fik besøg fra Polen - Sverige og Tyskland. En fin sæson- afslutning.
26. november 2018 - 19:44   

Navn: Joe DEN 1431
Vinter program for Horsens Sejlklub: 15/11: Træning – møder kl.09.30 for at rig til og evt. søsætte dommer/følge båden. Kl. 10.00 kaffe med rundstykker og planlægning af dagens træning.
02/12: Starter dagen kl.09.30 for at rig til og evt. søsætte dommer/følge båden. Kl. 10.00 kaffe med rundstykker og planlægning af dagens træning, desværre to afbud pt.
09/12: Efterårets højdepunkt: Fælles træning med Middelfart Sejlklub, Svendborg Sunds Sejlklub, Nyborg Sejlforening, Skive Sejlklub, Aarhus Sejlklub, Kaløvig Bådelaug, Ebeltoft Vig Sejlklub, mm og JULE FROKOST. HS folk møder kl.09.30 for at rig til og søsætte dommer/følge båden. Kl. 10.00 kaffe med rundstykker og planlægning af dagens træning. 1. start/træningspas kl.11.00. I haven senest kl. 15.00 med JULE FROKOST MENUE. Gæsterne måde gerne lade båden står til træning efterfølgende søndag, den 16.12 – mindre pak-in og pak-ud.
16/12: Starter dagen kl.09.30 for at rig til og evt. søsætte dommer/følge båden. Kl. 10.00 kaffe med rundstykker og planlægning af dagens træning.
Joe er kassere og beder gerne om kr. 50,00 fra Horsens medlemmer, helst mobilpay på 42147980.
Fællestræning den 09/12 beder jeg om kr. 80,00, gerne på mobilpay 42147980. Cool cash på dagen går også, MEN tilmelde via Face Book, eller SMS på ligeledes 42147980.
Jeg opretter begivenheder på Face Book, hvor i melder jer gerne til, eller besked på 4214 7980.
Vintertræning stopper ikke den 16/12 – vi sejler hver søndag, måske ikke lige den 23/12, men den 30/12. OG fortsætte januar, februar, marts, mm. Med trænings lejre i foråret.
18. november 2018 - 20:58   

Navn: Thomas Kvist DEN1336
@Peter

Det gør du ved at skrive til formanden (Henrik Kimmer Petersen). Du kan finde hans kontaktinformationer på undersiden (Kontaktpersoner).
17. november 2018 - 19:53   

Navn: Peter Grønne 112
Hvordan melder man sig ind i den her fine klub?
17. november 2018 - 18:16   

Navn: Per Sørensen DEN 1437
EBELTOFT VIG: Vind 7 - 10 ms fra s/ø.

Vi havde besøg af Tobias, tidligere top sejler i E- jolle. Vinden var til en tur på " Pukkelphisten", den ydre del af vigen, store bølger, frisk vind. Her gav Tobias, en flot opvisning i slør sejllads, på trods af at det var første gang han sejlede OK - jolle.
11. november 2018 - 20:02   

Navn: Svend 112
Gode folk,
Hvis nogen kunne have lyst til at deltage i Bendor Til foråret, kan man få sine rejseudgifter reduceret. Jeg har solgt min jolle til en Franskmand, der skal have den til foråret. Hvis den kunne komme med en transport ville det være fint. Ring til mig på 30557762, hvis i har planer om at tage af sted og kan have en ekstra jolle med.
8. november 2018 - 09:13   

Navn: Peter Thybo DEN 14
En lille forsmag på Wakatere VM i NZ

https://www.youtube.com/watch?v=QPLQrIPefZA&feature=youtu.be

7. november 2018 - 19:23   

Navn: malte 1407
Så er det ved at være sidste chance for at komme med i containeren til New Zeeland.
Vi pakker i denne week-end, men der er stadig plads til 2-3 joller
7. november 2018 - 12:17   

Navn: Per Sørensen DEN 1437
EBELTOFT VIG: Folkepensionisterne tog på Vigen i dag, i let tågedis og 3 - 5 s/m Det blev til 4 timers fart - træning. Super dag.

Såfremt der nogle af Jer, som stadig er på arbejdsmarkedet og har noget " Afspaserinhg " til gode, er I velkomne i Ebeltoft, vi stiller gerne op.

6. november 2018 - 19:54