Nyheder


Ugeavisen Køge: Stort jolletræf som afslutning på sejlsæson ved marina

DET KRÆVER DET RETTE BALANCE AT HOLDE STILEN I EN OK JOLLE. FOTO: KØGE SEJLKLUB

Køge: Der bliver joller for enhver smag, når Køge Sejlklub er vært for sæsonens sidste sejlads.

Torben Thorsø

De små OK joller sejler sæsonen af i Køge lørdag den 14. oktober. Her vil Køge Marina være fyldt med OK joller til årsafslutningen.

- Jollen har i de seneste år fået en renæssance og særligt i Køge. Klubben rangerer nu blandt de klubber, der har flest joller på landsplan. For fem år siden kunne man i Køge Marina tælle jollerne på én hånd. I dag er der omkring 20 på klubbens jolleområde og hver mandag i sommerperioden er der hvidt på vandet uden for havnen, når medlemmerne enten øver eller konkurrerer, fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Her bliver det pointeret, at det er en succes, der dels kan tilskrives, at jollesejlads passer godt ind i tidens livsmønster, og dels at en ildsjæl som Jesper Andersen, har lagt tid og energi i at introducere nye medlemmer til det at sejle jolle.

Sjællandsk verdenssucces
Bådebyggeren Knud Olsen designede oprindeligt jollen tilbage i 50´erne som en øvejolle til OL typen Finnjolle. Jollen er altså navngivet efter bådebyggerens initialer. Designet blev frigivet til fri benyttelse og jollen er i dag én af de mest populære joller på verdensplan. VM-stævner bliver afholdt både syd og nord for ækvator. Denne popularitet gør også at den er overkommelig økonomisk at stige ombord i, fortæller klubben og oplyser, at en begynder-jolle ofte kan fås til under 15.000 kroner.

(også) En vintersport
Afslutningsstævnet er til gengæld startskuddet for en vintersæson. Klubben sejler nemlig hele året og det er kun is, der blokerer for at få jollerne i vandet, at der ikke bliver sejlet. Klubben meddeler at interesserede er meget velkommen. Klubben råder over lånejoller, som nye kan stige ombord i.

Når der er stævne den 14. oktober, så går starten på vandet ud for havnen klokken 11. Klubben oplyser, at sidste sejlads skydes i gang klokken 14.
12/10-2023 - 21:55


Kommentarer til nyheden kan tilføjes her