Nyheder


Har din vest den rigtige farve?

Er den gamle vest så sikker som vi tror?

I går lavede vi en lille test med redningshelikopteren fra Skrydstrup. Jeg smed min gamle og nye vest i vandet og lod dem drive ud. Lidt senere mødte redningshelikopteren op og påbegyndte eftersøgningen. Den nye vest blev spottet straks, den gamle vest skjulte sig (som forventet) i omgivelserne og blev først fundet meget senere. Området var ganske lille og meget mere veldefineret end man kan forvente ved en eftersøgning. Ligeledes var betingelserne perfekte for eftersøgning; solen var i ryggen og der var næsten ingen bølger på vandet. Så konklusionen er ret klar; en vest med en klar gulgrøn farve klarer sig markant bedre.
Vil man selv bidrage yderligere til at blive fundet, vil signalmidler altid hjælpe - spejl, lys, røg mm.



Billedet af de to veste på vandet er taget fra ca. 200 meters afstand, hvilket svarer nogenlunde til den afstand man vil se dem fra helikopteren. Begge veste er på billedet. Som man kan se springer ingen af dem i øjnene, men den gul/grønne er dog markant nemmere at adskille fra omgivelserne.



Havde vesten været 100% gul/grøn er jeg ret sikker på at den havde klaret sig endnu bedre, men det var hvad jeg kunne få i butikken.



Med venlig hilsen

Jens Falk-Adamsen, 1523
Haderslev
16/12-2018 - 18:25


Kommentarer til nyheden kan tilføjes her