Nyheder


Danes dominate glamour first day at OK Dinghy Worlds in Quiberon

Jørgen Svendsen (DEN) and Bo Petersen (DEN) shared the spoils on the first day of the 2016 OK Dinghy World Championship in Quiberon, France after a glamour day on the water with unbroken sunshine and a building sea breeze that topped out at 16-18 knots. An impressive 105 OK Dinghies from 10 nations completed registration.http://2016.okworlds.org/results/
Vågnede i morges efter en godnat søvn. Fik kaffen og listede der efter ned til båden for, at meditere over en gang bund optimering... Vejrudsigten havde lovet 4-6 m/s, for hvilket passede perfekt. Udsættelsen røg op på land, og i mellemtiden delte skyerne og solen kom frem. Søbrisen slog igennem og blev kraftig, og vi fik to sejladser i hård 8-10m/s, som jeg på ingen måde havde håbet på. Op på hesten og igang. Fordel ved læ mærke og kom godt afsted og sejlede på erfaringerne fra de forgående sejladser. Runder 3. Jim Hunt GBR 1 og klubkammeraten Svendsen på 2 pladsen. Vi skiller os fra og har en fantastisk duel hele vejen rundt, hvor vi ofte byttede plads. Jeg trækker det længste strå og napper Svendsen med en bådlængde. Anden sejlads kommer jeg også fornuftigt afsted og runder 5. Svendsen finder rytmen på første kryds, og runder klart et. Med min lette vægt får jeg hevet tre både hjem, på første skæreside og på anden skæreside, får Svendsen Guds rene ånde. Et kraftigt pust vi andre ikke fik glæde af gjorde, at han stak af. Nu ligger det så dybt i mig, ikke at give op, så alle kræfter blev sat ind på at hente nummer 1. Fik spolet noget af afstanden ind, men selfølgelig havde Svendsen, pga sit forspring, sat den i økonomigear. Jeg kæmpede bravt om anden pladsen med Myralf, og han er ikke sjov at holde bag sig i blæsevejr. Et par gode slag på vinden gjorde, at jeg på sidste kryds fik afstand til Myralf, og kunne sikkert passere mållinien som 2. Stefan på 3 pladsen og Jim Hunt GBR på 4 pladsen. En god dag taget Den hårde vind i betragtning og spændende er det, om jeg har overdrevet brugen af min fysik, - men det vil i morgen vise. Resultatlisten er ikke helt rigtig og bliver opdatere.., Myralf fik ikke sort flag i sidste sejlads og man kan godt sige, at det var dansker dag i dag... 3 Hs klubKammerater er med i spillet, slut fra Quiberon, mandag den 25 juli
Ref: Bo Petersen

VM Quiberon
Sejlads 1 og 2 i hus og det ser godt ud for Danskerne, Bo og Svendsen sejlede en 1er og en 2 er hjem, i hver sejlads så de deler en 1st plads, de blev også begge udtagetTil kontrolmåling, det kom de begge godt igennem.
Det foregår ved at mellem 1st og 2 nd sejlads checker en jurybåd om de stikker som man selv skal klæbe på, på bom ,mast , ror og skrog, sidder hvor de skal, dem har vi fået udleveret ved registreringen , så er der skippers eget ansvar at de forskellige dele måler ind.
Efter 2nd sejlads følger en jurybåd så sejleren ind til kontrol, kontrollen bliver udført af en måler.
Det virker udmærket og hvis man har lyst til at blive mellem de første så må man sørge for at tingene måler ind ellers disk.

Nu skal vi her i Romalejeren grille, vi har lånt en stor grill af klubben her og vi er 20 personer til spisning.
Vores koner, kærester og børn har stået for indkøb
Velbekommen
Ref: Malte Pedersen

OKDIA's nyhedsbrev
20160725


Kommentarer til nyheden kan tilføjes her