Nyheder


Interview med Jørgen Svendsen

Ranglistevinderen 2010 og bedste dansker på:


OK World Ranking list.

Navn:Jørgen Svendsen
Sejl Nr:DEN 1385
Sejlklub:KDY / SES
Hvad er din profession:Aktuar selvstændig
Hvor mange år har du sejlet:Jeg startede da jeg var 6 år gammel så det bliver til 40 år.

Hvorfor sejler du OK:
OK jollen er mere livlig end Finn og Laser jollen samt teknisk svær hvilket gør den udfordrene at sejle.
Endvidere spænder vægtgrænsen bredt i klassen, hvilket giver en god bredde i klassen. Laser'en er en ungdomsklasse med snæver vægtgrænse og Finn jollen er for tungere sejlere.
OK klassen repræsentere også sejlere med meget forskellig baggrund hvilket giver et socialt samværd med højt til loftet. Ydermere kræves der en hvis fysisk niveau for at gøre sig gældende i klassen som er med til at holde en i form.Konkurrencemæssigt er klassen også internationalt hvilket giver gode oplevelser andre steder end i DK.

Hvad har du sejlet før:
Optimist, surfet, 606, Laser, Finn, starbåd og Drage hvilket nok var lige for tidligt i min sejlsportskarriere ;-)

Hvad er din bedste sejloplevelse:
For mig er der ikke nogen specifik sejlads men mere den naturoplevelse man får ved f.eks træning hvor man oplevere vejrets forandring f.eks solnedgang eller de forskellige vejfronter som man oplever på tætteste hold når man er på vandet.

Dit bedste råd til nye sejlere i OK klassen:
Grejet er ikke det vigtigste - engagementet er det vigtigste så køb en båd og kom ud og sejl.

Hvorfor skal andre sejle OK jolle: Det er den største jolle klasse for voksne i DK med stor bredde i klassen og derfor er der plads til mange person profiler.Selve sejlglæden er også fantastisk de dage hvor der er vind og man planer afsted tæt på vandet så føler man virkeligt at man har sejlet både fysisk men også mentalt.Dette oplever man kun i joller og ikke i kølbåde som også kræver mere forberedelse og organisering i forhold til tid på vandet.

Evt. tilføjelser:Klassens bestyrelse har været gode til at skabe dynamik omkring klassen både igennem klubbens website men også med de tiltag der løbende finder sted. Endvidere er bestyrelsen også gode til at evaluere på de input der løbende kommer fra medlemmerne og tilfører disse værdier som gavner bredden i klassen og derved alle i klassen.


2010-12-23

Tilføj en kommentar til nyheden