Nyheder


Ny OK-jolle liga starter i Ebeltoft


Regerende danmarksmester Jørgen Lindhardtsen møder op i Ebeltoft. Han er favorit til at vinde
Sparekassen Lolland Ligaen. PR-foto


September 2007
PRESSEMEDDELELSE

Sparekassen Lolland Ligaen begynder i OK-jollernes VM-udtagelse 15. og 16. september i Ebeltoft. Green-sejl fra Århus følger med som præmier til bredden.

Per Sørensen fra Ebeltoft er 57 år og still going strong i OK-jollen. Han er helt parat til Sparekassen Lolland Ligaen, der starter på hans hjemmebane.
”Nu kommer der virkelig fokus på OK-jollen efter Sparekassen Lolland går ind og støtter. Jeg håber på nye medlemmer i klassen. Og det glæder mig at Dansk Sejlunion nu ser på OK-klassen som en fortsætter-jolle til de unge,” siger den tidligere OK-jolle-formand.

I Ebeltoft Sejlklub med 150 medlemmer, sejler syv personer OK-jolle. Per Sørensen sørger for lokal indkvartering og lægger selv et sommerhus til for de omkring 15-20 sejlere, der stiller til start.
”Jeg tror DM med 46 joller har været lige tæt nok på, derfor mangler vi nogle sejlere i Ebeltoft i weekenden, men derfor bliver det sjovt alligevel. Ikke mindst, når den 62-årige danmarksmester i klassen møder op,” siger Per Sørensen. Gennemsnitsalderen i klassen er omkring 40 år. OK-klassen er den mest aktive voksenjolle i landet.

OK-jollen fylder 50 år
Den lille danske OK-jolle, tegnet af Knud Olsen fra Bandholm, fylder 50 år. Fødselsdagsgaven til OK-klassens 70 aktive sejlere i Danmark, er en økonomisk saltvandsindsprøjtning fra Sparekassen Lolland med hovedsæde i Nakskov. Serien kører allerede i Ebeltoft 15. og 16. september. Derefter følger de øvrige VM-udtagelser i Skælskør, Lundeborg og med afslutning ved nordisk mesterskab i Kragenæs. Herefter sendes OK-landsholdet til VM i Tyskland.

Udvikle bund og top
Formand for OK-klassen, Bo Teglers, forklarer om den ny serie Sparekassen Lolland Ligaen.
”Sponsoratet vil udvikle klassen i bund og top. Ved hvert af de fire stævner, bliver der trukket lod om et Green-sejl til de sidste 10 både, der gennemfører. Vi tror det vil tiltrække nye sejlere til stævnerne. Et nyt sejl skaber størst glæde tilbage i feltet. Samtidig betyder sponsoratet, at der bliver flotte præmier til de første både.”

Sådan sejles Sparekassen Lolland Ligaen
Ebeltoft 15. - 16. september 2007
Skælskør 29.-30. september 2007
Lundeborg 24. – 25. maj 2008
Kragenæs 7. – 8. jul 2008
Følg med på www.okjolle.dk

Fakta om Ok-jollen fra 1957
Design Knud Olsen, Bandholm
Længde 4,00 m
Bredde 1,42 m
Dybgang 0,9 m
Vægt sejlklar 85 kg
Antal i Danmark cirka 1400
Antal i Verden cirka 14.000

Sparekassen Lolland er specialiseret i bådlån
Sparekassen Lolland blev etableret i 1870 og var garantsparekasse indtil den 6. juni 2007, hvor sparekassen blev omdannet til aktieselskab. Sparekassen Lolland har 16 filialer på Lolland-Falster og Sjælland. SejlerSpar fra Sparekassen Lolland er en unik finansiering af nye og brugte både, hvor du kan få et lån, skræddersyet til dine behov for båd og ekstraudstyr - og efter, hvad du kan betale tilbage og hvornår. Læs mere på www.sparekassenlolland.dk

Kontakt:
Per Sørensen, Ebeltoft Sejlklub
Tlf. 40 26 48 22

2007-09-11

Tilføj en kommentar til nyheden

De seneste kommentarer til nyheder: