Nyheder


Adam Malling leverede tre intensive træningspas i Herslev Strand Sejlklub

”Man kan ikke lære en gammel hund nye kunster…”.

”Man kan ikke lære en gammel hund nye kunster…”. Sådan lyder det gamle ordsprog i hvert fald. Men, spørger man OK-sejlerne i Herslev Strand Sejlklub (Roskilde Fjord), så er der mange af sejlerne, der vil påstå, at ordsproget ikke passer. Tre vellykkede træningspas med Adam Malling (DS) var nemlig det direkte bevis på, at flere af de gamle faktisk fik en hel masse nyt med hjem fra træningen.



Tilskud fra Dansk OK-jolle klub og Dansk Sejlunion
Forud for aftalen om tre fulde træningspas, var der sikret økonomi til projektet vha. penge fra Dansk Sejlunion. Penge, der var øremærket en ekstraordinær træningsindsats for OK-sejlerne. Aftalen blev medieret af OK-jolle-klubbens formand (Jesper Strandberg), som havde taget kontakt til Seniorudvalget i Herslev. Og, ideen blev i den grad positivt modtaget. Der blev hurtigt lavet en aftale med Adam Malling (DS), som velvilligt havde accepteret at tage turen hele vejen til Herslev - i alt tre gange for at ”undervise” de voksne sejlere i OK-feltet.



Fokus på starter
Første træning blev startet med en teoretisk samling i klubhuset, hvor aftenens fremgangsmåde og teorier blev forklaret. Sejlerne blev sendt på vandet, og inden aftenen var ovre, havde alle fået trænet op mod 30 starter… Teorien blev i allerhøjeste grad testet i praksis – Med succes! En af træningens præmisser var, at når man har en hel stribe forsøg, så var det ”lovligt” at gå lidt længere mod stregen, end mange af sejlerne ellers har for vane. Aftenen bød således både på perfekte starter … - og på enkelte mindre vellykkede. Alt sammen sat ind på ”Erfarings-kontoen”.



Vi træner altså også i blæsevejr..
Andet træningspas blev afviklet i +10 m/s, og ud over endnu et højt antal starter, så blev alle også ”lokket” til at praktisere mindst lige så mange hårdtvejrs-bomninger. Adam benyttede lejligheden til at kombinere starterne med korte opkryds – og rigtig mange bomninger på læns. Få måtte lige rejse jollen efter en ufrivillig tur i ”baljen”, men generelt var der endnu engang rigtig mange, der gjorde sig gode erfaringer på en dag, hvor der givetvis var flere af sejlerne, der ville have trukket ”land-kortet” som produkt af den høje vindstyrke… - hvis det ikke lige havde været for Adam.



Sidste træning op til DM
Som det allerede var aftalt fra starten, så var det sidste (af 3) træningspas lagt umiddelbart inden DM. Planen var jo, at sejlerne gerne skulle omsætte de indlærte færdigheder, og meget gerne ved det nationale mesterskab i Horsens. Om det var medvirkende til at nogle af HSS-sejlerne denne gang kunne ses meget højt på resultatlisten, det er selvsagt svært at bevise, men det er 100% sikkert, at der nu er en hel flok sejlere i Herslev, der har en meget mere organiseret tilgang til, hvordan man ”angriber” en startprocedure.

Stort tak til DS og OK-jolle-klubben
Om den nye viden decideret kan kategoriseres som ”Nye kunster” det er måske tvivlsomt? Men, det er hævet over enhver tvivl, at de sejlere der har deltaget i de tre træningspas er blevet bedre til kapsejlads-starter. Og, som bekendt så er netop denne ”aktivitet” springende nødvendig, hvis man vil blande sig i topstriden om placeringer i feltet.
Vi vil fra Herslev gerne sende en stor tak til Dansk Sejlunion, som har sikret at OK-jolle-klubben har økonomi til den slags indsatser. Og, naturligvis skal der også lyde en kæmpe tak til Adam Malling, som med fabelagtigt overskud og en lige så uovertruffen pædagogik fik kanaliseret rigtig megen viden over til Herslev-sejlerne.

Ref: Thomas Kvist
   Sam har været flittig med kameraet se alle billederne her.

20171120

Tilføj en kommentar til nyheden