Nyheder


En "Roadmovie" fra vores tur til Fredericia

HSS’ OK sejlere repræsenterer Dansk OK-Jolle-klub på bådmessens sidste dag

Klokken var 08:00 og fire sejlere mødtes på en parkeringsplads i Gevninge, Søndag d. 8/3. Destinationens mål var BoatShow i Fredericia. BoatShow svarer til det, som mange af os husker som Både i Bella, men som desværre ikke længere eksisterer.


Tre af turens deltagere sejler OK-jolle i HSS, og det var nu deres tur til at repræsentere Dansk OK-Jolle klub på standpladsen.

To af de joller der normalt sejler i Herslev, var udstillet som de eksempler på OK-feltets joller, hvor den ene tilhører Mikael Nielsen (DEN1448), mens den anden er ejet af Henrik Jensen (DEN1443). Begge joller er, som udgangspunkt konstrueret af Jesper Strandberg (Strandberg Marine), men hvor 1448 er en jolle der er leveret sejlklar fra bådbyggeren, så er DEN1443 eksempel på, at man med en stor mængde arbejdstimer selv kan frembringe et resultat, der fik mange beundrende blikke og kommentarer på dagens messe.

DEN1443 var bestilt som skrog fra fabrikken, mens alt andet på båden er udfærdiget og monteret af Henrik selv. Altså - med andre ord, havde klubbens stand to overordentligt flotte joller, som begge repræsenterer mange forskellige håndværksmæssige stilarter.

Bilen blev rettet mod Fyn, og turen på tværs af Sjælland og Fyn blev forsødet med nybrygget kaffe og hjemmefra forberedte stykker med pålæg på frisk brød fra bageren. Vejret var skønt, og turen forløb absolut uden problemer. Hjemmefra, var turens deltagere blevet udrustet med adgangskort og VIP-parkering, så ved ankomst blev vi dirigeret rundt om bygningen og bag om Hal E, hvor der var umiddelbar adgang til hallen, og dermed også til OK-Jolle-klubbens messestand. Om det var held eller overordentlig veludført planlægning skal være usagt i denne sammenhæng, men kl. 10.00 trådte vi ind over dørtrinet, og en lang messedag var sat i gang - præcis til messens åbningstid!


Og, det må siges, at OK-jollefeltet kom godt fra start. Allerede tidligt var der stor interesse for Jollerne, og der blev fortalt mange gode anekdoter... Tidligt stod det klart, at den mest anvendte formulering over dagen ville være: "Sådan en har jeg haft engang... Den var jeg virkelig glad for!". Men, selvom de fleste besøgende på standen var med grå stænk i tindingerne, så var der også stor interesse fra messens yngre deltagere og udstillere. Bla. var der to unge drenge fra DS, der var meget interesserede i alle jollens trim-muligheder. Efter et par hektiske timer, splittede vi os op i to hold, og runderede hurtigt messens øvrige stande. Vi er helt sikre på, at messens øvrige udstillere også var meget glade for et besøg ...

Dagen lakkede mod enden, og kl. 16 begyndte de fleste andre stande at pille deres udstillinger ned. Stædigt hold vi fast i, at vi skulle holde standen attraktiv og bemandet, indtil messen var ovre (kl. 17.00), og vi måtte først kapitulere kl. 16.53, da udstillingens gulvtæpper blev fjernet...

De to joller blev pakket behørigt sammen, og hjemturen var kun afbrudt af et enkelt "Pit-stop" på Fyn, hvor ekskursionens deltagere lige skulle supplere dagens (lidt sølle) messe-sandwich med lidt sund og velnærende "Fast-food". Det er jo trods alt vigtigt, at man holder sig i god form!

Kl. 20:30 rullede vi atter ind på parkeringspladsen i Gevninge, og udpakning af joller blev udsat til dagen efter, hvor Henrik og Jesper mødte op i Herslev, for at rigge begge joller til igen. De skal jo gerne ud at sejle, når OK-Jollerne ingen i samlet flok stævner ud fra havnen... - formodentlig på lørdag!

Skrevet af: Thomas Kvist (DEN1336)

Øvrige deltagere: Henrik B. Jensen (DEN1443), Rasmus Bøhm Andersen og Michael Albrektsen (DEN1219).
20150313

Tilføj en kommentar til nyheden