Nyheder


Endags stævnet i Esrum

Stævnereferat og

Tracktracking

fra Esrum Sø

Foto: Bo SvensmarkStævnereferat, Endagsstævne, Esrum Sø, maj 2011.

Og så stod jeg så der på mit sværd efter at være væltet i knap 4 m/s flot!! De andres agterspejle forsvandt i det fjerne mens jeg fik jollen op at stå igen. Ikke ligefrem en effektiv måde at sejle kapsejlads på! Efter sejladsen blev jeg flere gange spurgt "Hvad skete der egentlig?". Og der bliver jeg så svar skyldig. Det var vist nok noget med at jeg var ved at tabe min kasket. Det er en kasket med affektionsværdi jeg er nemlig ret sikker på, at jeg kan huske, hvor jeg har købt den. Så den skulle altså reddes og det blev den så. Hvis jeg skal prøve at hente bare en smule positivt ud af den hændelse, så er det, at det lykkedes mig at få kasketten på plads igen, inden jeg kom om og stå på sværdet. Generelt tog folk det pænt. Ham der senere vandt hele sejladsen han hedder Jørgen han sagde for eksempel til mig: Nå du fjumrer nok stadig rundt.....................han er sikkert god mod dyr?!

Stævnet i Esrum var mit tredje OK-stævne, så jeg er med andre ord ret ny i klassen. Jeg er sådan set også ret ny når det kommer til jollesejlads og kapsejlads, så jeg kan desværre ikke i dette stævnereferat bidrage med intelligente bemærkninger vedrørende taktik og teknik og alt det der. Min taktik var at komme hurtigst muligt i mål, og det lykkedes i første sejlads og lykkedes mindre godt i de øvrige. Og det allermest ærgerlige er, at jeg ikke har nogen særlig klar ide om, hvad det var jeg gjorde rigtigt, da det gik godt. Men jeg lagde dog mærke til at det var en god ide at sørge for at have fri luft, især i starten. Og så lagde jeg også mærke til at de forreste har fart på hele tiden. Selvom de måske ikke altid fik den bedste start, varede det alligevel ikke længe førend de var i front. Meget imponerende, de kan virkelig deres håndværk.

Selv om man ikke er med i front, så er der stadig masser af konkurrence. Der opstod kampe i kampen, for eksempel havde jeg en kørende mod Søren (DEN 1384). Efter de første to sejladser var jeg rigtig kæk og gjorde ham opmærksom på at jeg førte to mod nul. Dernæst vandt han resten af matcherne i vores interne kamp. Når man kigger ned gennem hele feltet, så ses der masser af lignende grupperinger og interne kampe. Det er nok noget af det, der er væsentligt for at OK-klassen er den succes som den er. Der er konkurrence på alle niveauer, og jeg kan kun anbefale alle, som er usikre på om niveauet rækker til et stævne spring ud i det!

Rammerne var nu også gode. Jeg synes at stævnet var utroligt godt arrangeret og gennemført. Der var god modtagelse, god morgenmad, god kaffe, gode baner, god afvikling, god frokost, god afslutning og godt humør. SES-arrangørerne er generelt nogle meget venligtsindede mennesker. Jeg ved det kan lyde lidt selvhævdende, da jeg nu selv er SES'er, men jeg har altså overhovedet ikke været involveret i at arrangere stævnet.

Jeg har fået blod på tanden. Den næste store udfordring bliver at få overbevist min kone, mine to børn og vores hund om, at det er en rigtig god ide, hvis jeg får lov til at sejle et stævne eller fem mere i løbet af sæsonen.

Resultaterne kan man se på hjemmesiden under resultater, men jeg vil dog lige nævne de fem første, dem som fik præmier:
1. Jørgen Svendsen
2. Stefan Myrälf
3. Christian Hedlund
4. Jens Lauge
5. Lars Hultgren
Tillykke med de flotte resultater.
/Mads (DEN 1313)


2011-05-16

Tilføj en kommentar til nyheden