Nyheder


Bådmagasinet Rekord i Skælskør næsten 450 jolle sejlereRekord i Skælskør - næsten 450 jolle-sejlere
Over 350 joller med næsten 450 sejlere om bord deltog i Skælskør Amatør Sejlklubs Harboe Cup, Sjællandsmesterskabet, Danmarks største jollestævne. Vi bringer resultaterne af podiesejlerne i 15 jolleklasser.
29-09-2002 kl. 23:25 af Troels Lykke
Jævn vind gav god fart i de mange joller i Storebælt, men kun problemer for de letteste både, der væltede undertiden. (B og C-optimister sejlede på Skælskør Fjord) Med 16 års erfaring er rutinerne er på plads for arrangørerne. Harboe Cup 2002 er udskrevet som Sjællandsmesterskab for A-Optimist, Europe, OK-jolle, Laser, 14-Footer, 405, Trapez, Hobie-cat, 470 , Contender og Wayfarer. For Optimist B og C samt Zoom-8 har Harboe Cup 2002 status af venskabsstævne. Der var et pænt fremmøde i de fleste klasser. Alene A-Optimisterne mønstrede 74 startende både. Dvs. ingen tegn på ungdomskrise i dansk sejlsport, som der ellers tales så meget om.

For få OK-joller
til Nordisk Mesterskab:

For OK-sejlerne blev fredag, lørdag søndag dog en mindre skuffelse, fordi det ikke blev muligt at kåre nordiske mestre i klassen. Ganske vist var godt 20 sejlere mødt til start, men kun to var fra et andet nordisk land end Danmark. Mindstekravet er tre. Så medaljerne måtte desværre gå retur, og sejladserne afvikles som et Sjællandsmesterskab. Og det vandt 57-årige Jørgen Lindhardtsen, Hvidovre, selvom han sejlede med sin langsomme mast lørdag.
20020902

Tilføj en kommentar til nyheden