Juledistance med en formand på piller!

Lørdag d 1. December mødte undertegnede frem i Hvidovre for at deltage i julefrokost for OK-sejlere med tilhørende distancesejlads, eller er det omvendt? Der herskede en trykket stemning blandt de 3 hjemmebanesejlere på kontoret. Diskussionen lød på, om det blæste for meget eller ej. Godt nok kunne vinden høres hyle i masterne udenfor, og det var da også modbydeligt koldt, men sejles skulle der, hvis vejret ellers tillod det. En håndholdt vindmåler blev frembragt, og to mand gik ud for at måle, 8 m/s blev resultatet, ja der skulle sejles. Nu manglede kun sejlerne, men de begyndte lige så stille at dukke op, og en dommer var der da også. Så til skippermøde, banekort blev uddelt, men så begyndte debatten igen, blæser det for meget, eller skal vi sejle? Ingen kunne tage en beslutning.

Dommeren var dog optimistisk, han var allerede klar og omklædt til sejlertøj, så en ny vindmåling måtte fortages, for selv Lind var i tvivl. Resultatet blev 8-10m/s, og efter en baneændring var fire vikinger blevet fristet. De ville i hvert fald ud for at sejle, mens resten af den store flok af forskellige årsager trak sig. De fleste ville dog på vandet, så dommeren fik fire hjælpere med ud på banen. Dommeren med følge gik derfor ud for at starte dommerbåden, men ak motoren var helt død. En hjælper blev lokket ud i kulden fra klubhuset, og ved hjælp af en skruetrækker blev startrelæet på motoren kortsluttet, og dommerbåden var sejlklar. Ud til banen det gik, og starten kunne skydes i gang.

Det var faktisk en ret god bane, et langt kryds ud og en fed løber hjem. De fire joller startede flot og uden tyvstart, som der ellers er tradition for ved stævner i Hvidovre. Formanden gik forbavsende godt, han var faktisk først ude ved broen, men så skulle han lige have en pille. I forsøget på at snyde de andre, sejlede han mellem den inderste bropille og stensætningen på land. Det så fint ud indtil turbulensen fra broen ramte ham. Jollen begyndte at krænge til luv op mod bropillen, og formanden blev kastet ud af jollen. Havde mastetoppen ikke hvilet op mod bropillen, var jollen væltet, men den rejste sig fint, og sejlet begyndte at trække igen. Jollen havde kurs direkte ind mod stensætningen 3-4 meter væk! Hvordan det lykkedes formanden at redde situationen vides ikke med sikkerhed, men efter en lille berøring af set par sten, fik han vendt jollen over på modsat halse væk fra stensætningen.

Dette skulle vise sig at være et taktisk godt træk, ren styrbord over for Jesper A., der på bagbord halse var på vej mod det rigtige brofag. Jesper A. kastede jollen rundt, og imens stak formanden af ud gennem broen. Desværre for de to var Lind allerede stukket af og havde opbygget et godt forspring. Sidst gennem broen kom Morten. Der skulle krydses ud til det andet mærke uden for broen, og så startede surfturen hjemover. Lind rundede først, så formanden, Jesper A. og til sidst Morten. Skumsprøjt langt ud til begge sider og kanon fart ind mod broen. Formanden viste igen god fart og hentede ind på Lind. Jesper A havde sit at se til, masten i den lånte 1212 var meget blød, der måtte derfor hænges for at stævnen ikke skulle dykke alt for meget. Alle kom denne gang gennem broen uden problemer, og Morten begyndte at hente de andre.

Men på vej ind gennem renden til havnen måtte Morten over i læ side og sidde for at undgå en luv kæntring. Der blev han siddende ret så længe, og det så næsten ud som om, han sad og slappede af og nød surfturen. Men efter et par hårde fjeldhug ovre fra Amager gik det galt, og luv kæntringen var en realitet. Imens var striden om førstepladsen blevet afgjort. Først kom Lind tæt fulgt af formanden og så Jesper. Morten fik rejst sin jolle igen (se den fyldige billede reportage), og så bankede han af igen for at tage en sikker 4. plads. Tilbage sad vi andre i dommerbåden og kunne kun være misundelige, for det var en god sejlads, og vejret perfekt til en lille hurtig distancesejlads. På land blev der rigget af, og man kunne så småt gå til anden sejlads i klubhuset, et traditionelt julebord med det, som dertil hører. Håber at se endnu flere sejlere på vandet og i klubhuset i Hvidovre til den næste julesejlads.

Julehilsner
Buller