Rapport fra Napier.

D.17/01-2002
OK DIA møde Mandag den 15 Januar 2002
På mødet blev stemt om vores maste forslag efter ca 10 min debat.
Englænderne brillerede med ikke at have sat sig ind i detaljerne, og foreslog at der skulle undersøges om der ikke er en ny alu maste producent.
Der var ikke nogle af de andre lande som syntes at det var relevant, og var bare for at trække tiden ud.
Der var kun 5 lande som stemte NZ GB DK Bel og Tyskland
Vores forslag fik 7 stemmer for og 5 imod landene som var imod var NZ og GB
Forslaget kunne ikke vedtages da der skal være 66% for forslaget.
Set i bakspejlet er det meget ærgerligt da vi ved at både Sverige og Australien er for kulmaster.
Christian Hartmand er valgt som ny formand for teknisk komite.
Hans første opgave er at fremsætte et nyt kulmaste forslag til EM i Holland.
Jesper Petersen DEN 1312

3 Sejlads Onsdag den 16 Januar 2002
Der var en frisk vestlig 7-8 mtr vind fra morgen stunden (Fralandsvind)
Da alle var kommet ud af havnen forsvandt vinden helt, men kom igen fra Øst som søbrise
Ca 2-4 mtr
Der blev forsøgt startet 4 gange, men vinden var for springende.
5 gang lykkedes det. Læ start, men fordelen var i højer side hvor jeg var, så topmærket blev rundet som ca nr. 20 
Men som i alle de andre sejladser sejler de hurtigere og højere. Jørgen fik mig i en tumult mærkerundingen til sidste kryds. imål som 26 J Lind 23 Mogens Tobak 41 Jesper A 51 og 
rosinen i Hawkes Bay Frank Visler 72
Aftensmaden bestod af rigtig t-bone steak 450g Lammekoteletter pølser pasta og katoffel salat
Kødet blev grillet på en stor gas grill.
Vi har taget mange billeder hvor det kan ses at alle var iført shorts. Rødvinen var velskænket og øllene kolde. En rigtig god sommer aften.
Jesper Petersen DEN 1312. 

D. 14/01-2002
Hermed en kort rapport fra Napier. Vi har nu været her i 14 dage og har sejlet nationale mesterskaber. Forholdene på banen er nærmest umulige... (Læs vi fatter intet). Det er flere sejlere der går rundt og ryster på hovedet, der i bland Karsten Hirtz. Jørgen og kakkelakken  har reddet æren for de danske farver, og fik en 5 plads i de nationale mesterskaber. Vi andre kunne kun levere 2 placeringer inden for top 30 og resten har vi glemt alt om nu. Vinden skifter meget på banen i både styrke og retning, og ligner ikke noget vi har der hjemme, det er nok er tættest på er forholdene i en tordenbyge. Vi kan starte i 8 meter og inden 2. kryds er vinden kun 3 meter i stedet. Det skal så kombineres med nogle bølger som vi ikke kender hjemme fra, og vi har da krydset i 3 meter med næsten 2 meter bølger ind fra hækken... det er ikke rigtigt nemt. Det var kun 3 europæer på top 20. Det var heller ikke alle der synes det med måling var rigtigt nemt, formanden har lavet to "speedbumps" i bunden og skåret 10 mm af i stævnen, og jeg troede den både var magen til vores egen chefmålers !!!, det bliver spændende og høre hvad det ender med. Jeg håber at Jesper selv kommer med flere detaljer om dette senere.

Ud over det med sejlsport går det fint hernede selvom de lokale siger at vejret er meget unormalt, og vi har set kraftige regnbyger og torden, som de normalt ikke ser hernede. Jørgen er indkvarteret hos en lokalt boende dansker som også sejler ok, vi prøver at overtale ham til at komme til DM, han kender jo en del af de danske ok jolle sejlere. Vi har derudover har vi et rimeligt stort mobil home stående i første parket på havnen og den bruges til at lægge sminken inden afgang til vandet og det er naturligvis udstyret med køleskab, air-con osv. Vi har derudover 2 lejligheder som bl.a. bruges til aften møde med spisning, hvis vi ikke gider at tage ud og spise. 

I morgen går det så løs med første sejlads, efter at der er sejlet tune up i dag, sidste dansker udgik og der var derefter 14 jolle tilbage, og de afsluttede sejlads efter ca. 2:50 sejlads. Tids fristen er 3 timer og første båd gik i mål 18:10. 1. start var kl. 14:00, starterne hernede er helt specielle, man ligger et godt stykke på den gale side af linien og 20 sekunder før start sejler man. Dommerne bruger ikke sorte flag og mener at det må være hans skyld hvis folk ikke kommer rigtigt afsted. Så jeg tror at alle starter indtil videre har været tyvstart, men nogle af dem får lov at køre, det lykkes så for dommerne at pille 4 ud for tyvstart.

FV. DEN1246