Rapport fra stævnet i Ebeltoft

Jeg meldte mig frivilligt til at skrive fra stævnet, da nummer syv ikke er så meget for at skrive her på hjemmesiden. Stævnet i Ebeltoft var for mit vedkommende en af de sidste muligheder for at finde lidt fart og få lidt sejladserfaring inden sommerens tur til England. Jeg skulle til stævnet prøve Troels jolle og se om der var fart i den, samt min nye kulmast. Jeg havde om Torsdagen haft en tilfredsstillende debut med grejet i Hvidovre, så mine egne forventninger var helt i top. Jollen havde allerede fredag aften et gevaldigt fartoverskud, så meget at et kostede en bøde nede ved Ringsted. Men jeg fortsatte ufortrødent videre og sov hos min bror i Århus.
Med frisk vind lørdag var der på forhånd lagt op til en duel mellem Jørgen Lindhartsen og Christian Midtgaard. Det var også spændende at se om Mogens i formandens jolle kunne få gang i skuden. Vi andre håbede på at blande os, men det lykkedes kun for Mogens at snige sig ind foran Lind i den ene sejlads.
Min egen jolle havde fin fart men det lykkedes mig at holde den tilbage, men jeg slap for badeture. Sejlsport handler åbenbart ikke kun om grej, hvilket jeg måtte sande efter lørdagens sejladser.
Om Søndagen blæste det ikke så meget, så her var der alle tiders chance for at bevise at sejlsport kun handler om grej og held. Det ville jeg bevise i den første sejlads, hvor jeg i starten lagde mig i læen af de andre og ventede på at de sejle ud på den ene fløj. Derefter gik jeg på den anden fløj i selskab med Jan Dåseøl-Larsen. Hvilket resulterede en fin runding af første mærke, med tilfredsstillende afstand ned til Visler. På andet opkryds får jeg gummiarm og Visler kommer farende lige så hurtigt som han er til at svare her på hjemmesiden og han kommer først op og Dåseøl-Larsen slipper også forbi, samt et par stykker mere der tager mig på lænseren. På næste opkryds måtte man så atter gå lidt anderledes i banen, hvilket resulterer i at den retfærdige vinder af sejladsen findes. I søndagens sidste kunne man opleve det enestående at sejle OK-sejlads og kigge matchrace samtidig. Lindhartsen og Midtgaard gik nemlig i matchraceduel hele banen rundt, til stor fornøjelse for de andre sejlere. Mogens fandt det mest belejligt at overvære seancen, ved at kigge bagud og vandt sikkert sejladsen.
Alt i alt et godt stævne og tusinde tak til alle fra Sejlklubben Ebeltoft Vig

Mvh Kaptajn Bob