Bygger OK-jolle hos KMT Nord
 i Lynetten Havn

Ole Engblom og Poul Cohen bygger OK-joller hos KMT Nord i Lynetten, hvor de begge arbejder. Det er Bo Teglers som hentede en miserabel Delfsform ved Stockholm ved juletid 2004. Lige nu i marts er pluggen ved at være færdig og på ny udspartlet, inden så længe bygges formen, fortæller bådbygger og H-bådssejler Ole Engblom.

 

Ejer af KMT Nord, Poul Cohen, tv, vil også bygge en til sig selv. I alt forventes i første omgang at tre joller bygges af de to professionelle håndværkere, som arbejder i weekenderne. Begge starter derfor sandsynligvis op i klassen kan man håbe på. Når man spørger dem og de selv bygger ror, sværd og kulmast svarer de ikke direkte, men både Ole og Poul talte i en halv time om hvordan den bedste OK-mast skulle se ud.

Poul, der har arbejdet meget med kul i mange mange år, og støbt for alverdens værfter, tror jeg måske godt kunne lokkes til noget kulmast. Jeg viste dem mit ror fra Ulf, der er et 30 graders ror i Abachi, de vil hellere bygge et nyt til mig (mod betaling), men jeg får nok Tommy til at lave det. Det ville være top hvis de to kunne sørge for en længerevarende satsning på OK-joller. Men hvor stor er efterspørgslen. Ingen prof. håndværkere skal eller kan arbejde gratis.


Troels Lykke

 

 Tilbage