Referat fra DM i Rødvig

af Anders Gunnersen

 

Jeg skal være ærlig og sige at jeg havde glædet mig til at DM med mange korte op-ned-op-ned baner i let luft. Desværre lagde vi ud fredag med ooooop-neeeed-ooooop-neeeeed baner, hvor et skævt opkryds varede ca. 25 minutter. Ret barskt i 10-12 m/s, men det sætter Linds præstation i et lysende perspektiv. Som det ses af listen, gik det også ret hårdt ud over deltagerantallet, der faldt med en tredjedel til 3. sejlads, der blev den sidste fredag selvom 4 var planlagt. Det tog pusten fra mange tyndarme, der stak af med halen mellem deres tynde ben, og kørte hjem på tynde hjul med tyndskid. Lidt tyndt.

I øvrigt Tommy, selv Der DobbeltWeltMeister Hitz gik i land efter 2. sejlads.

Lidt ærgerligt at frafaldet og bortgangen var omfattende, for lørdag var det ganske vist stadig blæsevejr, men solen var kommet frem, og havde taget brodden af vinden, og i øvrigt gjort det hele noget mere indbydende. Efter benhård lobby fra adskillige vinkler, havde dommeren også fanget ideen med kortere sejladser, endda i en sådan grad, at første sejlads varede 35 minutter. Banen blev trimmet til en passende længde derefter, og det blev til en rigtig fed dag på vandet. For mit eget og 5 andres vedkommende afbrudt lidt tidligt af en unfair BFD i 4. sejlads. Unfair fordi linjen var skævere end en afdanket Thy-hippie, hvilket medførte at halvdelen af feltet var over og jeg var så bare iblandt dem der blev snuppet. Den burde have været skudt af før tid. Nå, Schwamm drüber, som man siger på tysk, stemningen var høj for det var en fed dag på vandet.

Søndag let luft (endelig), og op-ned banerne kom til sin ret. To spændende ræs, med meget skiftende placeringer også helt fremme. Det må ha været et paradis for søkøer, for der var friskt ålegræs overalt på banen. Det var da også tydeligt at ko-driveren Texas var ude i hjørnerne og spejde efter søkvæg, uden succes, men tilgengæld fandt han en sjældent set såkaldt personlig stribe, der sendte ham solidt frem i feltet på sidste lænser i første.

Alt i alt et herligt DM, på et dejligt sted, i en varm sejlklub, men med en problematisk dommer/bane håndtering, der, forskyldt eller uforskyldt, desværre satte sit præg. Næsten alle fik sin etapesejr, Hansen fik en dykkerklokke for en startlinjekæntring, og Middle-Fritz fik et hæsligt ophæng hjem til stuen i form af the Middlespeed-monster.

Hvad kan vi lære:

1) op-ned baner til let vejr, trekantbane til blæsevejr – skal kunne vælges på dagen
2) RIGELIGT med ankre til dommerbåden, eller hvad der skal til. Ventetid ER dræbende
3) Sejl med eller bliv hjemme. Tyndarme give kun bad vibes
4) Der er håb forude, jo ældre man bliver, jo hurtigere sejler man. Hil Kejser Jørgen I