ÅBENT KLUBMESTERSKAB I

HVIDOVRE SEJLKLUB SUSET

22 OKTOBER 2000. Af Ivan&Boris.

 

Endnu engang har ok-jolle klassen over gået sig selv!

En kedelig oktober dag, på et tidspunkt hvor de fleste tungbådssejlere allerede er gået i vinterhi, samledes 28 både for at dyste om hvem der det næste års tid kan tillade sig at titulere sig med titlen:  Kalvebodernes hurtigste sejler år 2000.

Alle lokale både(12 stk.) var selvfølgeligt på vandet, nogle bemandet med gæstesejlere i form af tidligere ok-jollesejlere/nuværende tungbådssejlere andre med unge og måske fremtidens ok-jolle talenter. Herudover kunne feltet mønstre en svensker( Per Arne), to fynboer og den faste stab fra skælskør,solrød,roskilde,helsingør samt en ny mand fra sundet(Mads B.) som havde lånt Lillers jolle ”Ulven”.

Med masser af sol, 14 grader C og svag til jævn vind fra SV var der udsigt til en dejlig dag på vandet..

Banen var lagt på det lave vand (1-1,5 meter !) lige øst for kraftværkshavnen.

Inden starten forsøgte jeg at slå ind på styrbord side af banen for at tjekke om der var vand nok samt for at se om vinden vred på kanten af læen fra kraftværket. Ja, der var vand nok, ja vinden skraldede når man nærmede sig land og skulle til at slå over. Så taktikken på første ben synes at være klar.

Toller-Per var ansvarlig for startlinien, som med sædvanlig akkuratesse var udlagt med klar fordel i styrbord ende af linien.

 Jeg valgte at starte i anden position, lige bag Jørgen Lind, ved styrbord mærke så jeg fik mulighed for at slå over umiddelbart efter starten. Lars Rasmussen i 1220 valgte at slå med over på bagbord halse. Da jeg kom ind under land kom skralleren som ventet og da jeg slog over på styrbord ”havde jeg hele feltet i vinduet”, på nær 1220 som lå lidt fremme nede i læen. Den-1220 trak imidlertid langsomt op til luv, men en andenplads rundt om første mærke var vel også helt OK. Imidlertid kunne jeg ikke helt holde mærket op og måtte derfor tage et lille ben på bagbord ,da jeg slår oppe ved mærket i ca. 2 bådlængders afstand går jeg i stå i vendingen og Steen som kommer på styrbord, råber og skriger selvfølgeligt, hvorefter jeg vælger at tage min straf, en 720’er efter mærket. Her går alt i midlertidig galdt - jeg får bommen i hovedet – elastikken sætter sig fast i sværdet o.s.v. og inden jeg har set mig om er det halve felt (14 både) passeret forbi mig. Det er virkeligt ”sjovt” at sejle i store og tætte felter. Det lykkedes ikke at sejle mig op i denne sejlads ,tværtimod, på trods af god fart.

I næste sejlads lavede jeg fidusen med at sejle ind på bagbord og vende på skralderen, men ikke med lige så stor fordel som i første sejlads.

Tredje start var med tydelig bagbord fordel, jeg lå godt placeret på linien da skuddet gik, men havde ikke fart i jollen hvorfor jeg måtte se mig oversejlet af adskillige luv både inden jeg var oppe i fart.

Morale: til næste år er det ikke nok at være i den rigtige ende af linien og på linien i starten -jeg vil også starte med 120 km./t.

 

Resultaterne de findes her  og sikkert også i bladet.

Frokosten ? som altid i Suset hyggeligt og fugtigt!

 

På gensyn i 2001.

nr.7  Ivan Pedersen og  Den 1249.